ARKİLER FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ARKİLER FORUM

HERKES BİR ARKİ, BİR AİLEDİR...
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yapRADYO

 

 Barbunya Pilaki

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
??NeSRiN??
Admin
Admin
??NeSRiN??


Mesaj Sayısı : 332
Kayıt tarihi : 31/05/09
Yaş : 31
Nerden : SAKARYA

Barbunya Pilaki Empty
MesajKonu: Barbunya Pilaki   Barbunya Pilaki Icon_minitimeCuma Tem. 17, 2009 2:16 pm

Süre: : 80-90 dk.

Malzemeler:
• 1 kg taze barbunya
• 2 orta boy soğan
• 2-3 diş sarımsak
• 2 orta boy havuç
• 1 orta boy patates
• 3-4 tane sivribiber
• 6 tane orta boy domates
• ½ demet maydanoz
• 1 limon
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 4 su bardağı su
• Tuz,?zeker

Hazırlaniş:Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, süzün. Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın. Limonu sıkıp bir kenara koyun.

Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun.

Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin. Yirmi dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://arkilerforum.yetkin-forum.com
 
Barbunya Pilaki
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ARKİLER FORUM :: MUTFAK :: ZEYTİN YAĞLILAR-
Buraya geçin: