ARKİLER FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ARKİLER FORUM

HERKES BİR ARKİ, BİR AİLEDİR...
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yapRADYO

 

 Kabak Dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
??NeSRiN??
Admin
Admin
??NeSRiN??


Mesaj Sayısı : 332
Kayıt tarihi : 31/05/09
Yaş : 31
Nerden : SAKARYA

Kabak Dolması Empty
MesajKonu: Kabak Dolması   Kabak Dolması Icon_minitimeCuma Tem. 17, 2009 2:22 pm

Süre: : 90-100 dk.

Malzemeler:
• 4 orta boy kabak
• 2 orta boy soğan
• 25 g tereyağı
• 150 g dana ve koyun kıyma
• 2 yemek kaşığı pirinç
• 1 su bardağı kemik suyu
• 4-5 dal dereotu
• 4-5 dal maydanoz
• Karabiber,Tuz
Terbiye MALZEMESİ
• 1 yumurta
• ½ yemek kaşığı un
• ½ su bardağı kemik suyu

Hazırlaniş:Kabakların üstünü kazıyıp, ikiye bölün, içlerini oyun.Soğanları ince kıyın, üzerine kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin iyice karıştırın..

Hazırladığınız harcı kabaklara doldurun, üzerine kemik suyunu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin.
Terbiye için yumurta ile kemik suyunu çırpın, üzerine unu ekleyin, çırpmaya devam edin, kabağın sıcak suyundan azar azar ekleyerek malzemeyi ısıtın, terbiyeyi de tencereye ekleyin, tereyağını da koyduktan sonra 2 dakika kadar pişirin.

Üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://arkilerforum.yetkin-forum.com
 
Kabak Dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ARKİLER FORUM :: MUTFAK :: ZEYTİN YAĞLILAR-
Buraya geçin: