ARKİLER FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ARKİLER FORUM

HERKES BİR ARKİ, BİR AİLEDİR...
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yapRADYO

 

 Enginar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
??NeSRiN??
Admin
Admin
??NeSRiN??


Mesaj Sayısı : 332
Kayıt tarihi : 31/05/09
Yaş : 31
Nerden : SAKARYA

Enginar Empty
MesajKonu: Enginar   Enginar Icon_minitimeCuma Tem. 17, 2009 2:19 pm

Süre: : 80-90 dk.

Malzemeler:
• 4 tane enginar
• 2 orta boy patates
• 2 orta boy havuç
• 8 baş arpacık soğanı
• 1 su bardağı haşlanmış bezelye
• ¾ su bardağı zeytinyağı
• 1 limon
• 1 yemek kaşığı un
• 6-7 dal dereotu
• 1 parça limon tuzu
• Tuz,?zeker

Hazırlaniş:1 l suda 1 parça limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı unu eritin. Siyahlaşmaması için enginarları suyun içine atın.

Patates ve havucu küp küp doğrayıp enginarların üzerine ilave edin.

Başka bir kapta ½ yemek kaşığı unu azar azar sulandırarak çırpın, suyu 1 l ye tamamlayın. Diğer kaptaki tüm sebzeleri suyu süzerek buraya geçirin. Üzerine zeytinyağı, şeker, tuz, arpacık soğanları ilave edin.

Su kaynadıktan sonra 20 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra üzerine haşlanmış bezelye ve dereotu koyarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://arkilerforum.yetkin-forum.com
 
Enginar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Enginar Dolması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ARKİLER FORUM :: MUTFAK :: ZEYTİN YAĞLILAR-
Buraya geçin: