ARKİLER FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ARKİLER FORUM

HERKES BİR ARKİ, BİR AİLEDİR...
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yapRADYO

 

 Enginar Dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
??NeSRiN??
Admin
Admin
??NeSRiN??


Mesaj Sayısı : 332
Kayıt tarihi : 31/05/09
Yaş : 31
Nerden : SAKARYA

Enginar Dolması Empty
MesajKonu: Enginar Dolması   Enginar Dolması Icon_minitimeCuma Tem. 17, 2009 2:20 pm

Süre: : 45-50 dk.

Malzemeler:
• 50 gr ekmek kırıntısı
• 100 gr yeşil zeytin
• 100 gr sıcak suda 2 saat bekletilmiş çekirdeksiz kuru üzüm
• 50 gr gebreotu
• 1 diş sarımsak
• 1 tutam maydanoz
• 8 büyük kereviz
• 100 ml zeytin yağı
• Tuz ve biber

Hazırlaniş:Öncelikle, zeytin, kuru üzüm, maydanoz, gebreotu ve ekmek kırıntılarını az bir miktar tuz ve biber ile karıştırıp harcı hazırlayınız.

Enginarların dışındaki kabuklarını soyup içlerini oyunuz. Enginarların içini az önce hazırladığımız karışım ile doldurunuz. Her bir enginarın üzerine bir adet yeşil zeytin yerleştiriniz ve bir tabağa alınız. Tabağın içine 1 bardak su koyup 150 C ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Garnitür olarak gebreotu ve çekirdeksiz kuru üzüm kullanarak servis yapınız.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://arkilerforum.yetkin-forum.com
 
Enginar Dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Enginar
» Avakado Dolması
» Kabak Dolması
» Domatez Dolması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ARKİLER FORUM :: MUTFAK :: ZEYTİN YAĞLILAR-
Buraya geçin: