ARKİLER FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ARKİLER FORUM

HERKES BİR ARKİ, BİR AİLEDİR...
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yapRADYO

 

 Domatez Dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
??NeSRiN??
Admin
Admin
??NeSRiN??


Mesaj Sayısı : 332
Kayıt tarihi : 31/05/09
Yaş : 31
Nerden : SAKARYA

Domatez Dolması Empty
MesajKonu: Domatez Dolması   Domatez Dolması Icon_minitimeCuma Tem. 17, 2009 2:24 pm

Süre: : 70-80 dk.

Malzemeler:
• 1 kg. dolmalık yeşil biber
• 1/2 kg. kıyma
• 1/2 çay bardağı pirinç
• 1 büyük baş soğan
• 2 domates
• 125 gr. tereyağı (margarin) veya sıvıyağ
• 1 tutam maydanoz
• Tuz, karabiber, kimyon


Hazırlaniş:Biberi sapından tutup, sapı içeriye doğru bastırılır ve dışarı çekerek tohum kısmı çıkarılır. Bir kapta kıyma, ince kıyılmış soğan ve yağ ateşte karıştırarak kavrulur. Soğanlı et kavrulduktan sonra yıkanmış pirinç ilave ederek kısa bir süre için kavurma işlemine devam ediliyor. Ateşten alındıktan sonra kabukları soyulmuş ince doğranmış bir domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ilave ederek hep birlikte karıştırılır. Biberleri hazırlanan dolma içi ile doldurulur.Kalan domatesten yuvarlak kapaklar keserek , biberlerin üzerleri kapatılıp tencereye dizilirler. Tencereye su ilave edilir ve orta ateşe oturtulur. Biberler yumuşayınca yoğurtla servis yapılır.

Aynı şekilde, içleri oyulduktan sonra domatesler de doldurulur. Dolma harcına kıyılmış domates içleri de katılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://arkilerforum.yetkin-forum.com
 
Domatez Dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Avakado Dolması
» Enginar Dolması
» Kabak Dolması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ARKİLER FORUM :: MUTFAK :: SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: